Šesti dan – drugo kolo EP u Nemačkoj


Šestog dana Evropskog prvenstva odigrano je tri mečeva, od 15.00 časova Hrvatska i Albanija, od 18.00 sati Nemačka i Mađarska, i od 21.00 čas Švajcarska i Škotska.

Prvi meč bio je drugo kolo grupe B. Utakmica između Hrvatske i Albanije završena je nerešenim rezultatom 2:2. Ovakak rezultat možda niko nije očekivao ali je i najgori mogući za obe selekcije jer su obe pretrpele poraze u prvom kolu, pa im tako umanjuje šansu za plasman u drugi krug.

Drugi meč dana, bio je prvi u drugom kolu grupe A, akteri su bili reprezentacije Nemačke i Mađarske. Završen je rezultatom 2:0 za Nemce. Ovom pobedom oni su obezbedili plasman u drugi krug, dok su Mađari pretrpeli drugi poraz.

U poslednjem meču šestog dana EP, a drugog u grupi A, snage su odmerile selekcije Švajcarske i Škotske. Završen je nerešenim rezultatom 1:1. Ovakav rezultat stavlja Švajcarce na drugo mesto u grupi, ali u poslednjem kolu grupne faze igraće protiv Nemačke. Škoti su na trećem mestu a Mađari na poslednjem, i oni će međusobno igrati u trećem kolu.

Na linkovima ispod možete se podsetiti svih rezultata po danima:

Otvaranje Evropskog prvenstva

Drugi dan na EP – tri meča

Treći dan Evropskog fudbalskog prvenstva

Četvrti dan Evropskog prvenstva

Peti dan na EP 2024 u Nemačkoj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *