Dvanaesti dan Evropskog fudbalskog prvenstva


Danas se nastavlja Evropsko prvenstvo u Nemačkoj i biće odigrane četiri utakmice, po dve u grupama C i D, i u dva termina.

U terminu od 18.00 časova svoje mečeve trećeg kola će odigrati reprezentacije iz grupe D. U Berlinu igraju Holandija i Austrija, a u Dortmundu Francuska i Poljska. Holandija je trenutno na prvom mestu u grupi sa 4 boda a zbog bolje gol razlike od Francuske koja takođe ima 4 boda, Austrija je na trećem sa 3, i Poljska na četvrtom mestu bez bodova. Dakle, Francuzi bi trebali da imaju lakši posao jer Poljska nema više šansi za plasman, ali ne mora da znači da će biti tako jer ekipe u takvom položaju obično igraju rasterećeno i znaju da naprave problem protivniku. Holandija će ima teži posao jer je Austrija eventualnom pobedom može prestići na tabeli.

U grupi C, od 21.00 čas, Engleska i Slovenija igraju u Kelnu, dok će Srbija i Danska igrati u Minhenu. Selekcija koja ima najveće šanse za plasman bodovima iz prva dva kola je Engleska, ostale tri će se boriti večeras za još jedno mesto koje sigurno vodi u osminu finala i eventualno još jedno kao jedna od najboljih trećeplasiranih reprezentacija iz grupe. Egleska ima 4 boda, Danska 2, Slovenija 2 i Srbija 1 bod.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *