Danas moguće vremenske nepogode


Danas će vreme biti promenljivo i nestabilno sa kratkotrajnim vremenskim nepogodama: pljuskovima sa grmljavinom i većom količinom padavina, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih pljuskova.

U većem delu Vojvodine i Mačvanskog okruga do kraja dana suvo, a pojava kratkotrajne kiše i pljuska biće veoma retka (izolovana). U ostalim krajevima promenljivo oblačno i nestabilno s čestom kišom, pljuskovima i grmljavinom, navodi RHMZ.

Narednih dana biće pretežno sunčano i toplo vreme.

Već sutra u većini mesta pretežno sunčano uz slab do umeren razvoj oblačnosti, a uslova za kratkotrajnu kišu ili pljusak biće tek ponegde u brdsko-planinskim predelima, na jugu i jugoistoku Srbije, uglavnom u prvom delu dana. Maksimalna temperatura od 27 do 31 °C.

Slične temperaturne vrednosti očekuju se i u petak, a za vikend toplije – u subotu od 30 do 34 °C, a u nedelju od 32 do 37 °C. Nedelja će biti najtopliji dan u većini krajeva, a ponedeljak na jugu i istoku Srbije. Do kraja jula i početkom avgusta nastaviće se period toplog i uglavnom suvog vremena uz maksimalne temperature od 30 do 35 °C.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *