Objavljeni konačni rezultati upisanih učenika u srednjim školama


Juče su na portalu Moja srednja škola (www.mojasrednjaskola.gov.rs) objavljeni konačni rezultati raspodele učenika po srednjim školama i obrazovnim profilima.

U ovom, prvom krugu raspoređeno je 59.091 učenika, pri čemu je u jednu od prve tri želje raspoređeno 81,43 odsto učenika.

Najviše interesovanja je bilo za škole medicinskog smera.

Po prvoj želji raspoređeno je 35.863 učenika, po drugoj 8.147 i trećoj 4.163 učenika,

Četvorogodišnje obrazovne profile upisalo je ukupno 48.966 učenika, od čega u gimnazije 15.108, dok je u trogodišnje obrazovne profile upisano 10.125 učenika.

Posle prvog upisnog kruga, 1.524 neraspoređena učenika ima mogućnost da se u drugom upisnom krugu upiše na preostala slobodna mesta, pri čemu je u četvorogodišnjim profilima preostalo 7.866 mesta, dok je u trogodišnjim taj broj 3.783.

Upis u srednje škole moći će i ove godine da se obavi potpuno elektronskim putem, i iz inostrastva, korišćenjem navedenog portala Moja srednja škola počev od 2. do 6. jula, ili odlaskom u srednju školu.

U utorak, 2. jula, učenici koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu moći će preko portala Moja srednja škola ili neposredno u osnovnoj školi da predaju listu opredeljenja, dok će 3. jula biti objavljen raspored učenika po srednjim školama i obrazovnim profilima u drugom upisnom krugu.

Svi oni učenici koji iz zdravstvenih i objektivnih razloga nisu polagali završni ispit u junskom roku, moći će to da urade 14, 15. i 16. avgusta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *