Potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Egipta

U prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Egipta Abdela Fataha al Sisija juče je u Kairu potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini između dve zemlje i još 10 bilateralnih dokumenata o saradnji u različitim oblastima.

Sporazum o slobodnoj trgovini potpisali su ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Srbije Tomislav Momirović i ministar za investicije i spoljnu trgovinu Egipta Hasan Al Hatib.

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsednikom Egipta nakon potpisivanja ovih dokumenata, izjavio da je Sporazum o slobodnoj trgovini od izuzetnog značaja i da je potpisano ukupno 10.412 tarifnih linija za Srbiju i 6.075 tarifnih linija za Egipat.

To znači da ćemo brže da razvijamo naše trgovinske odnose, kao i odnose između naših industrija i uveren sam da ćemo u budućnosti moći mnogo toga više da postignemo u odnosu na prethodni period, poručio je predsednik Srbije.

U Kairu je potpisan i Memorandum o razumevanju između Ministarstva informisanja i telekomunikacija Republike Srbije i Ministarstva komunikacija i informacionih tehnologija Arapske Republike Egipat o saradnji u oblasti komunikacija i informacionih tehnologija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *