Momirović posetio Drugi sajam zapošljavanja u Vranju


Tokom svoje posete Vranju, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, sa saradnicima, posetili su i Sajam zapošljavanja, koji je organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala Vranje.

Tom prilikom, gradonačelnik Milenković je rekao da se na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje nalazi 4 750 lica koja traže posao.

Naš zadatak jeste da u saradnji sa NSZ radimo na otvaranju novih radnih mesta. Najbolji način da do toga dođe je kontakt između poslodavaca i onih koji traže posao, a ovakvi sajmovi su idealna prilika za to, istakao je gradonačelnik.

Ministar Momirović je još jednom izrazio zadovoljstvo što je danas u Vranju i dodao da mu je drago što su pojedine domaće kompanije iz drvne i proizvodne industrije snažno porasle i da zapošljavaju nove ljude.

Vranje je strateški veoma važan grad za našu državu i uveren sam da će više stotina ljudi danas naći novo radno mesto“, rekao je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

Prisutnima se obratio i direktor NSZ u Vranju, Goran Živković, koji je rekao da na Drugom sajmu zapošljavanja učestvuje oko 40 poslodavaca, koji su iskazali potrebu za 450 radnih mesta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *