Dodela subvencija privrednicima iz Preševa, Bujanovca i Medveđe

Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa dodelila je danas subvencije u ukupnom iznosu od 20.755.287,71 dinara za podršku lokalnim privrednicima iz ove tri opštine.

Sredstva je dobilo 9 privrednika – pet iz Preševa, tri iz Bujanovca i jedan iz Medveđe.

Privrednici iz opštine Preševo su dobili ukupno 11.704.030,30 dinara, u opštini Bujanovac 6.589.988,58 dinara, a u opštini Medveđa 2.461.268,83 dinara.

Na svečanom uručenju ugovora prisustvovali su, pored v.d. direktora Službe Koordinacionog tela Nenada Mitrovića i predsednik opštine Bujanovac Arber Pajaziti, zamenik predsednika opštine Bujanovac Aleksandar Milošević, zamenik predsednika opštine Medveđa Rade Perović, kao i šef kabineta predsednice opštine Preševo Besim Šabani. Predstavnici opština istakli su značaj podrške koju Služba Koordinacionog tela pruža privrednicima, naglašavajući koliko je važno ekonomsko osnaživanje opština kroz ovakve programe.

Nenad Mitrović je istakao da privrednici nisu iskoristili sva opredeljena sredstva iz budžeta Službe Korodinacionog tela, te je najavio da će Služba Koordinacionog tela sutra raspisati novi konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za subvencije.

Ova odluka pruža dodatnu priliku lokalnim preduzetnicima da iskoriste dostupnu finansijsku podršku za razvoj svojih poslovnih aktivnosti“, dodao je Nenad Mitrović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *