Sastanak Momirovića sa privrednicima iz Bujanovca i Preševa

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine Tomislav Momirović posetio je danas opštinu Bujanovac, Odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu. Tom prilikom, ministar Momirović je prisustvovao sastanku koji je organizovala Služba Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga, označeno je na sajtu Koordinacionog tela.

Pored ministra Momirovića, sastanku su prisustvovali i predsednica opštine Preševo Ardita Sinani, predsednik opštine Bujanovac Arber Pajaziti, v.d. direktora Službe Koordinacionog tela Nenad Mitrović i predstavnik Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga Bogoljub Tomić.

Na sastanak su pozvani privrednici iz opština Bujanovac i Preševo koji su imali priliku da sa ministrom Momirovićem razgovaraju o svakodnevnim izazovima sa kojima se suočavaju u poslovanju svoje kompanije, kao i o mogućnostima i podršci koju Vlada Republike Srbije može da im pruži.

U neposrednom razgovoru sa ministrom Momirovićem, privrednici su predstavili ambijent u kojem posluju i izložili inicijativu za mogućnosti unapređenja istog.

U najteže vreme biznis je povezivao ljude i zato treba unapređivati i negovati ono što nas povezuje. Vlada Republika Srbije ostaje posvećena razvoju privrede i na putu rasta boljih ekonomskih šansi za sve građane“, istakao je Momirović.

Na sastanku je bilo reči i o prirodi ekonomskih veza u regionu, mogućim trgovinskim preprekama i identifikovanju drugih problema sa ciljem bržeg rešavanja svih poteškoća u poslovanju.

Ministar Momirović se zahvalio predsednici opštine Preševo Arditi Sinani na konstruktivnom izlaganju u vezi sa svim ekonomskim izazovima u opštini Preševo i predsedniku opštine Bujanovac Arberu Pajazitiju na domaćinstvu.

Hvala privrednicima koji grade budućnost i stvaraju bolje uslove ne samo za svoje kompanije, već za sve građane iz njihovih opština, tako što povećavaju investicije i zapošljavaju ljude u svojim opštinama“, rekao je ministar Momirović.

Na kraju sastanka, v.d. direktora Službe Koordinacionog tela Nenad Mitrović se zahvalio ministru Momiroviću i svim prisutnima, predsednicima opština Preševo i Bujanovac na konstruktivnom razgovoru i volji da doprinesu ekonomskom razvoju ovih opština.

Mitrović je ekskluzivno najavio otvaranje novog pogona fabrike „Simpo“ u Bujanovcu, što ocenjuje kao odličnu priliku za pripadnike svih zajednica iz ovog područja, koji su u potrazi sa poslom.

Služba Koordinacionog tela i Vlada Republike Srbije ostaje posvećena rešavanju svih problema i unapređenju kvaliteta života svih građana“, podsetio je Nenad Mitrović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *