U cilju smanjenja saobraćajnih nezgoda stalna kontrola vozača komercijalnih vozila


Danas je Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo da je saobraćajna policija, u okviru napora da se smanji broj saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju komercijalna vozila, u kontinuitetu sprovodi kontrolu vozača ovih vozila i nadzor nad radom prevoznika.

Uprava saobraćajne policije će nastaviti i dalje da vrši kontrolu vozača komercijalnih vozila i da preduzima sve mere prilikom nadzora nad radom prevoznika, kako bi se očuvao nivo bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, prevashodno putnika u javnom prevozu.

Takođe, Uprava saobraćajne policije apeluje na sva pravna lica, preduzetnike i fizička lica koja raspolažu komercijalnim vozilima da propisno i bezbedno učestvuju u saobraćaju.

Ministarstvo podseća na to da su u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jutros oko 7.50 časova kod Umke, na državnom putu od Obrenovca do Beograda, učestvovali autobus javnog gradskog prevoza i teretno vozilo, navedeno je na sajtu Vlade Republike Srbije.

Tom prilikom, jedna osoba je poginula, jedna je zadobila povrede opasne po život, četiri lica su zadobila teške telesne povrede, dok je 13 osoba lakše povređeno i oni su zadržani u zdravstvenoj ustanovi na daljim pregledima.

Prema prvim informacijama, do nezgode je došlo usled naletanja autobusa na teretno vozilo prilikom kretanja u smeru ka Beogradu, dodaje se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *