Vaterpolisti Srbije prvi su finalisti Olimpijskih igara


Vaterpolo reprezentacija Srbije je fenomenalnom igrom usepla da savlada selekciju SAD, i to ubedljivim rezultatom 10:6, čime je obezbedila plasman u finale Olimpijskih igara u Parizu.

Samo da podsetimo da će vaterpolo reprezentacija Srbije igrati treće uzastopno finale na Olimpijskim igrama, posle Rio de Žaneira i Tokija. U finalu će odmeriti snagu sa boljom reprezentacijom iz duela Mađarske i Hrvatske.

Iako je došlo do velike smene generacije u selekciji Srbiji, ova podmlađena ekipa pokazala je da i ona ima potencijal da osvaja medalje na velikim sportskim događajima, a Olimpijske igre su definitivno najveći događaj za sve sportiste.

Možda je neko sumnjao u ovu reprezentaciju, naročito na početku turnira kada i nije sve išlo kako treba, ali ona je u grupnom fazi takmičenja odigrala taman koliko treba da plasman u drugu rundu takmičenja gde je podigla nivo svoje igre i uspela da savlada dva veoma jaka protivnika, kao što su Grčka i SAD.

Sada kada je osigurana medalja srpski vaterpolisti mogu da smanje pritisak koji su imali na sebi i rasterećenije uđu u finalni meč koji će biti još teži od ovog današnjeg, bez obzira koja od dve reprezentacije bude protivnik.

Ako uspe Srbija da osvoji zlatnu medalju to će biti tek treća reprezentacija kojoj je to pošlo za rukom na Olimpijskim igrama. Pre nje su to uradile samo Velika Britanija i Mađarska.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *