Predsednik Vučić u manastiru Prohora Pčinjskog dočekao predsednicu Severne Makedonije


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u manastiru Sveti Prohor Pčinjski sa predsednicom Republike Severne Makedonije Gordanom Siljanovskom Davkovom.

Na svom Instagram profilu napisao je:

Poželeo sam dobrodošlicu predsednici @gordana_siljanovska_davkova. Ova poseta predstavlja odličnu priliku za jačanje partnerstva i afirmaciju zajedničkih vrednosti 🇷🇸 i 🇲🇰 u cilju napretka i razvoja celog regiona.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u obilasku manastira Sveti Prohor Pčinjski sa predsednicom Republike Severne Makedonije Gordanom Siljanovskom Davkovom, koja boravi u radnoj poseti Republici Srbiji.

Manastir Sveti Prohor Pčinjski je najbolje mesto za ovaj susret, jer simbolizuje sponu između Srbije i Severne Makedonije, ukorenjenu u zajedničkoj tradiciji, kulturi i izazovnim istorijskim okolnostima koje su oblikovale identitete naših naroda. Upravo je i Ilindan, odnosno Ilinden, još jedna dodirna tačka na kojoj treba da temeljimo dalje povezivanje naših dveju zemalja.

Zahvalan sam Njegovom visokopreosveštenstvu arhiepiskopu i mitropolitu vranjskom Pahomiju i igumanu manastira arhimandritu Metodiju, na srdačnom dočeku i izuzetnom gostoprimstvu u ovoj velikoj svetinji, koja gotovo hiljadu godina predstavlja mesto okupljanja, povezivanja i duhovne obnove.

https://www.instagram.com/p/C-Kg424sicg/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju medijima sa predsednicom Republike Severne Makedonije Gordanom Siljanovskom Davkovom, koja boravi u radnoj poseti Republici Srbiji.

Siguran sam da će Srbija i Severna Makedonija razvijati najbliže moguće odnose, da ćemo pažljivo da ih gradimo uz međusobno poštovanje, kao i da ćemo raditi na konkretnim projektima.

Razgovarali smo i o svim drugim političkim pitanjima, od evropskog puta, do svega sa čime se suočavamo. Uveren sam da će naša trgovinska razmena da raste u naredne dve godine, kao i da ćemo da uradimo još mnogo toga zajedno.

Predsednici Severne Makedonije želim da se u Srbiji oseća kao kod svoje kuće, jer je ovde uvek dobro došla.

Želim da čestitam današnji praznik i građanima Srbije i Severne Makedonije. Ilinden je veliki praznik makedonskog naroda, a ja im želim da slave još mnogo godina, decenija i vekova.

https://www.instagram.com/p/C-KoKGqMibs/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *