Sledećeg vikenda poziv na pregled svima koji čekaju na skener



Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da će svi pacijenti koji su na listi čekanja za skener, a ima ih oko 3.000, biti pozvani na ovaj pregled sledećeg vikenda.

Lončar je u izjavi za Televiziju „Prvaˮ istakao da će se raditi cela subota i nedelja od sedam ujutru do sedam uveče, i to na svim skener-aparatima koji su trenutno u funkciji.

On je objasnio da će pacijenti dobiti poziv i biće napravljen raspored, pri čemu će se obavljati tri do četiri pregleda na sat vremena, uz očekivanje da u ponedeljak neće biti više listi čekanja na skener.

Ministar je, govoreći o tome šta će se u narednom periodu raditi na rešavanju problema lista čekanja, rekao da je plan da do kraja meseca liste čekanja budu krajnje transparentne i dostupne svim građanima – i onima koji čekaju i onima koji ne čekaju pregled.

Prema njegovim rečima, to će građanima omogućiti da mogu da u realnom vremenu prate gde se nalaze na listi čekanja, odnosno da imaju uvid u to koliko je operacija obavljeno u zdravstvenim ustanovama.

Ministarstvo zdravlja će u naredne dve nedelje izaći sa planom koliko koja ustanova mora da uradi operacija na dnevnom, a koliko na nedeljnom nivou, naglasio je Lončar.

Ministar je naveo da se sada sagledava koliko ima lekara i operacionih sala i da li sve zdravstvene ustanove imaju svu neophodnu opremu, i naglasio da će se problem liste čekanja rešavati tako da ostali pacijenti ne trpe zbog toga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *