Održana sednica Gradskog veća u Vranju


Na 37. sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković, između ostalog prihvaćeni su Izveštaji o izvršenju budžeta grada Vranja za periode od 01.01.2024. do 30.06.2024. i od 01.01.2024. do 30.09.2024. godine. Izveštaje je na sednici obrazložio načelnik Odeljenja za budžet i finansije Nenad Tasić, ističući da je ukupan budžet za 2024. godinu iznosio 3.587.817.000,00 dinara. ,,Do kraja devetomesečnog perioda došlo je do uvećanja budžeta za 48.410.536,00 dinara, tako da ukupan budžet sa svim izmenama za devetomesečni period iznosi 3.636.227.536,00 dinara. Uvećanje budžeta odnosi se na projekte koji se finansiraju iz namenskih transfernih sredstava iz Republike. Neki od najvažnijih realizovanih projekata su izgradnja toplovoda na teritoriji grada Vranja, rekonstrukcija i poboljšanje energetske efikasnosti vrtića ,,Pčelica”, isplata finansijskih obaveza za otkup vrtića ,,Zvončica“, rekonstrukcija Zdravstvenog centra i izgradnja fekalne kanalizacije u Slobodnoj zoni i ulicama Cara Dušana, Carice Milice i Ivana Cankara. Ukupni prihodi i primanja sa prenosom iz prethodne godine, uključujući primanja i prihode budžetskih korisnika iznose 2.755.209.712,00 dinara, što je u odnosu na plan 76%. Ukupno izvršeni rashodi i izdaci u izveštajnom periodu iznose 2.703.608.371,00 dinara, što je u odnosu na plan 74%”, rekao je Tasić. Na konferenciji za novinare, član Gradskog veća Bojan Kostić istakao je da je budžet dobro planiran, da se realizuje predviđenom dinamikom i da se ne očekuju problemi do kraja godine.

U nastavku sednice članovi Gradskog veća prihvatili su Izveštaj o pripremljenostu toplotnih izvora za nastupajuću grejnu sezonu. ,,Prema rečima direktora JP ,,Novi Dom“ potpuno je spremno za početak grejne sezone. Nabavljeni su svi potrebni energenti za celokupnu grejnu sezonu do 15. aprila i cene isporuke toplotne energije neće se menjati“, istakla je gradska većnica Danijela Milosavljević. Takođe, članovi Gradskog veća prihvatili su Izmenu cenovnika usluga JU ,,Narodni univerzitet“, kao i Rešenje Komisije o dodeli sredstava krajnjim korisnicima u postupku sprovođenja energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Vranja za 2024. godinu. ,,Po pristiglim prijama komisija je odobrila sredstva za 19 lica za realizaciju aktivnosti na energetskoj sanaciji porodičnih kuća i stanova. Reč je o različitim merama, zameni stolarije, ugradnji solarnih panela, zameni kotlova na pelet i sanaciji fasade“, rekla je Danijela Milosavljević.

Takođe, na današnjoj sednici razmatrani su i prihvaćeni Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Vranje za 2024. godinu i Predlog Rešenja o obrazovanju Radne grupe za sprovođenje aktivnosti radi realizacije postupka kategorizacije grada Vranja kao turističkog mesta i data je saglasnost na Odluku o postavljanju spomen obeležja na teritoriji gradske opštine Vranjska Banja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *