Dolazak investitora iz Turske veoma značajan za našu zemlju


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, na poslovnom forumu Srbija–Turska, da su turski privrednici dobrodošli u Srbiji i istakao da je dolazak investitora iz te zemlje od izuzetnog značaja za Srbiju.

Vučić je na ovom privrednom skupu, kome je prisustvovao i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, istakao da Srbija i Turska imaju trend rasta u trgovinskoj razmeni i razmeni usluga, ali i kada je reč o značajnim ulaganjima turskih kompanija u srpsku privredu.

On je naglasio da je za Srbiju saradnja sa Turskom više od ekonomije i nešto što znači mir i stabilnost na celom Balkanu.

Erdogan je ukazao na to da turske firme u Srbiji zapošljavaju 9.600 ljudi, dok je njihov ukupan prihod premašio milijardu dolara, i ujedno poručio da su vrata širom otvorena za sve preduzetnike iz Srbije koji žele da rade u Turskoj.

On je rekao da turske firme stvaraju dobre poslovne prilike i da je trenutno 850 investitora u Srbiji, čija je vrednost kapitala u poslednjih 12 godina porasla na 540 miliona dolara, od početnog jednog miliona..

Turska strana, kako je preneo, od biznis foruma ima velika očekivanja za budućnost dveju zemalja, kao i za jačanje međusobnih veza i privrede.

Informativne tehnologije, komunikacije, turizam su samo neke od oblasti gde ćemo iskoristiti naš pun potencijal. Takođe, moramo još više da iskoristimo mogućnosti koje su pred nama, naročito po pitanju industrije odbrane, naveo je Erdogan i dodao da je za Tursku primarni cilj intenziviranje dijaloga sa Srbijom po pitanju namenske industrije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *