Renovirano Prihvatilište za žrtve nasilja u porodici i Prihvatilište za odrasla i stara lica


Radovi na renoviranju Prihvatilišta za žrtve nasilja u porodici – Sigurna kuća i Prihvatilišta za odrasla i stara lica u Vranju uspešno su završeni. Ovi projekti, realizovani uz pomoć nemačke humanitarne organizacije „ASB“, koja posluje u sastavu Ministarstva inostranih poslova Republike Nemačke i podršku Grada Vranja. Na ovaj način značajno su poboljšani uslovi za boravak i kvalitet socijalnih usluga za sve korisnike.

U Sigurnoj kući završeni su radovi na renoviranju kupatila, sanaciji podova i zidova i opremanju kuhinje novim elementima i belom tehnikom. Pored toga, nabavljena je nova elektronska oprema, što omogućava efikasniji rad i bolju podršku za žene koje borave u ovoj ustanovi. Istovremeno, uspešno su završeni i radovi u Prihvatilištu za odrasla i stara lica, gde su kompletno renovirana kupatila i uređene i okrečene sobe.

„Realizacija navedenih radova važan je korak ka unapređenju socijalnih usluga u našem gradu. Zaposleni i korisnici sada imaju bolje uslove za rad i život, što je naš glavni cilj. Lokalna samouprava je prepoznala važnost ovog projekta i iz budžeta za ove namene izdvojeno je 6.000 evra,“ izjavio je direktor Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, Dragan Janjić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *