Značajan rast prihoda od izvoza IKT proizvoda i usluga nastavljen


Juče je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Vlade Republike Srbije saopštilo da je u prvih šest meseci ove godine izvoz proizvoda i usluga u oblasti informaciono-telekomunikacionih tehnologija uvećan za čak 18,84 odsto u odnosu na isti period prethodne, rekordne 2023. godine.

Izvoz IKT usluga je u prvoj polovini ove godine iznosio čak 1.943.000.000 evra, dok je u istom razdoblju 2023. godine iznosio 1.635.000.000 evra, navedeno je na sajtu Vlade RS.

Od 2012. do 2023. godine prihod od izvoza ovog sektora uvećan je za neverovatnih deset puta, dok se na osnovu postojećih projekcija očekuje da do kraja godine dostigne čak četiri milijarde evra.

Ministarstvo nastavlja da sprovodi čitav niz aktivnosti sa ciljem daljeg ubrzanog razvoja oblasti IKT, koja predstavlja jedan od najsnažnijih zamajaca celokupnog privrednog napretka Srbije.

Resorno ministarstvo će i u narednom periodu raditi na unapređenju poslovnog ambijenta i stvaranju svih neophodnih preduslova kako bi se trend rasta IKT sektora istim intenzitetom nastavio i u budućem periodu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *